Fling og fläng!

Jag har så svårt att gå upp och börja dagen.
Men när jag väl kom upp idag, så är det full fart! Åka och växla pengar, handla kattmat och annat, klippa håret, handla igen, tvätta, bestämma middagsmaten, laga mat till gäster ikväll, packa, bära saker fram och tillbaka till och från bilen, ta isär cykeln så den går in i bilen, skriva ut båtbiljetten, ja, listan tar inte slut förrän jag åker i morgon förmiddag, först till Borås för att hälsa på Micke och sova över där. Sen till Göteborg på söndag morgon, för att ta färjan över till Fredrikshavn.
Jag kan inte riktigt fatta att jag ska bo i Danmark i tre hela veckor. Vilket äventyr! Visserligen gå i skolan med, men ändå. Aarhus Universitet är inte så illa att vara gäststuderande på! Det är Anne Linnets barndomsstad med.

Jag bara önskar mig en sak: att jag kommer hem smalare. Jag saknar ”66-kil(o)lings-Dana”. Suck! Jag behöver verkligen sluta tröstäta, sluta vara olyckligt kär, sluta sörja. Jag är så trött på mig helt enkelt. Jag ser andra kvinnor i tajta kläder där magarna står ut, sån är jag med. Inte snyggt alls.

Hemresan har jag inte bokat. Jag åker nog hem den andra vägen, med färjan över till Sjellands Odde. Kanske finns det en vän att hälsa på i Roskilde och en annan vän i… vad det nu heter… hm… Jo Hilleröd, innan jag åker hem över bron. Och en vän i Helsingborg. Hoppas nån är hemma då. Jag ska passa på att stanna mer på vägen hem i alla fall. Förra gången jag reste den vägen, körde jag i ett streck. Inte alls bra.

Jag kommer ha ett rum med en extra bädd i Århus, så det är bara att komma och hälsa på. Men, då gäller det att du pratar danska med mig. Annars förstår jag inte ett ord!

4 svar på ”Fling og fläng!

 1. En hälsning i allt ditt packande och resförberedande! Hinner du titta in en stund på väg till danmarksbåten i Göteborg? Numera bor jag bara 2,5 kilometer från danmarksterminalen…
  Kramar! Anita

 2. Hej!!! Tack för inbjudan! Jag reser med Stena Danica 9.30. Du ser själv vad tid det blir va… Jag ska åka från Borås med innan dess och vara där senast 9. Visst vore det kul att se hur du bor!
  Orkar du upp, så orkar jag! Bara jag hittar dit och till båten sen. Men det kan du ju hjälpa mig med…
  Men allvarligt talat, nej jag tror det får bli till hösten istället. Kanske kan jag få bo hos dig under bokmässan?!!!

 3. Du är självklart välkommen till bokmässan! Skulle du trots allt vilja ha en frukost innan du går ombord går det bra. Men stressa inte.
  Anita

 4. God morgon! Så får vi se hur det blir då…
  Jag blir mest stressad av att inte veta om jag kommer fram ordentligt. Jag kör alltid! fel i Gbg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.