Jag väntar och väntar…

Jag drömde jag fick mejl i natt och vaknade med ett ryck: ”Hej du kærlighedsløse!” stod det. Jag kände mig förväntansfull och glad direkt. Jag kastade mig snabbt över datorn, men som sagt, det var ju en dröm, inga mejl där inte. Så det var min midsommarnattsdröm… ett danskt mejl… alltid något!
Annars är dessa långhelger just som de är – långa! Igår väntade jag hela tiden på något, att bli hungrig, att äta, att se på tv, att tiden skulle gå, så jag kunde lägga mig trött.
Idag blir det väl ungefär likadant då. Fast utan telefonsamtal, midsommar-sms och midsommarmejl kanske då. Bäst att hitta på något mer hellre. Varför inte börja måla något? Hm… orkar jag det? Jag ser prånget i gästrummet framför mig, att börja måla kvistar med shellack där. Eller kratta i gräsmattan, så att jag kan klippa det igen, nu ligger det långa, sega gräset mest ner.
Att bara vänta på att tiden ska gå känns inte särskilt upplyftande. Jag kan ju läsa danskaläxor också. En liten bit ur The Way of the Lover blir det nästan varje dag. Kärlek… Vad är det med det, som är så viktigt egentligen? Det är en gåta för mig. Mitt hjärta har ju valt. Men fel. Syftningen i orden i drömmen framgår inte så tydligt för mig. Men det stämmer säkert, hur jag än tolkar det.
Jag – en kærlighedsløs kvinna. Vem skulle skriva så till mig? Jag – i min dröm? Mystiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.