Trädgårdsbilder:

gräsmattan Så här mycket gräsmatta har inte synts i trädgården, så länge jag har bott här.
Det är ett obeständigt arbete jag gör, när jag rensar. Nästa år har ogräset tagit över marken igen. Bara framför rabatten och soffan är det mer gräs än ogräs. Pinnen som sticker upp och knappt syns på bilden, är en död kinesisk gulros, som ska tas bort. Vid ena grästofsen växer Johannesört, vid den andra daggkåpa. De vill jag spara. Ska flyttas.
Framför soffan.
Här vid soffan är ett av mina sittställen. Stenen kommer från ett berg i närheten. Det är både en sittplats och skrovligt bord. Just nu blommar och doftar Finlands vita ros ljuvligt och grannens kaprifol likaså.
Att rensa i trädgården är säkert bra för mig. Jag rensar hjärnan med, från tankar och annat. Jag röjer ny mark, precis som jag behöver få nya vägar att gå. Det är bara ett Här och Nu som existerar när jag rensar och i ett meditativt tillstånd i bästa fall.
Jag ska ta bort en svartvinbärsbuske med, bredvid rabarbern. Den har mjöldagg.
Bättre att köpa en mer resistent sort sen.
Liljekonvaljer.

Jag har också en hel dikeskant fylld med liljekonvaljer. Här och var växer styvmorsvioler, Ångermanlands landskapsblomma, och blåklockor finns i öar i gräsmattan på andra ställen.
Idag ska jag baka en smaskig jordgubbstårta. Jag ska äta sill och potatis. Regnet kommer dra vidare norrut.
Välkommen om du har vägarna förbi.
Glad Midsommar!
♥
♥
♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.