I musiken och orden.

Söndagsmorgonsstillhet.
Inom mig sjunger ”Förbarma dig, O Herre över mig.” Jag har lyssnat, i bilen, nästan oavbrutet den senaste tiden, på sångerna och musiken från Bo Egebjers S:t Eskilsmässa. Jag är med och sjunger i kören, på cd:n. Ibland är det lite falskt för mitt öra. Ibland kommer körens s på olika ställen. Ibland blir jag helt rörd. Av barnkören, av orden, av saxofonen, av basen, av Lottas flöjt, av allt.
”Som längtan i en hägers flykt, bär all min bön till dig, O Gud.”
”Människor kommer, människor går, lär mig bli tacksam för de möten jag får.”
”Guds rena lamm, käre Jesus som låter oss börja igen, börja om på nytt…”

Orden är både till tröst och till uppmaning. Å, vad jag har mycket att lära mig!

(Vill du läsa mer om vad jag skrivit om Egebjers mässa, sök i rutan till höger.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.