Kalle Anka

Slask och regnstänk är vad naturen bjöd oss på här idag. Då är det skönt att vara inne. Jag, som är en innesittare i de mest skiftande väder, har ju lättare att hitta anledning att slippa gå ut då i alla fall. Istället kom jag hem, trött och fortfarande i tankar på jobb, och bara njöt av tystnaden. Jag hällde i ett varmt bad med skum och la mig där och läste veckans blaska av Kalle Anka. Ja, ja, det är sista året jag prenumererar på den – för barnen, säger jag. Jag har alltid gillat Kalle. Förr var det mycket sällan stavfel i den. Nu händer det att det finns. Förr var det mycket bra översättningar, nyskapande ord och tankeväckande språk som småungar kanske inte kan uppskatta. Nu vet jag inte riktigt vad. De nya avsnitten avspeglar vår tids verklighet och jag vet inte om en barntidning behöver vara så himla aktuell. I detta numret handlade det om vittnesskydd och att våga ställa upp och vittna i en rättegång mot bovar som hotar. Världen är helt klart mycket råare även i seriernas värld. Ingen verklighetsflykt där inte.
Fredagskväll – fredagsmys – räkmackor! Det var länge sedan vi gjorde såna. Mums! På tv:n börjar snart ”Lantz i P3”. Det blir romantisk långfilm också, ”Du har mejl” efter ”På spåret”. Jag hinner nog somna innan filmen börjar. Jag uppskattar min video!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.