Forskning…

Idag går jag tidigt från skolan. Jag ska hem och skriva svar på en massa frågor om mitt arbete. Det är bra att få göra det. Det är bra att få tänka till och fundera på vad jag egentligen har för arbetsuppgifter, om min utbildnings intentioner stämmer med vad som är mitt jobb och vad jag önskar och vad som skulle vara bra att ha mer av bl a. De som frågar driver ett forskningsprojekt: ”Effekter av specialpedagogiska insatser”. Jag har varit med där i flera år och samlat in uppgifter. Ibland mindre, ibland mer. Och jag har hela tiden känt mig viktig där. Min lilla del räknas. Allas delar räknas och blir till en större helhet.
Är det forskning jag ska hålla på med framöver i livet? Jag vet inte. Något annat blir det nog någongång. Eller blir jag sångstjärna? – den drömmen dör aldrig! Eller översättare? Eller korrekturläsare – finns det såna kvar? Eller kommer jag jobba deltid? Fortsätta som jag gör?
Oj vad många frågor det blev nu. Jag funderar på sånt nu när ungarna har flyttat och jag är friare att göra vad jag vill, om jag vill!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.