Kall morgon.

Jag har sovit gott inuti fleecetäcket och sedan med vanliga täcket ovanpå. Drömt att jag skulle jobba mellan 7-3 på natten, på ett vårdhem som drivs av min faster och farbror, istället för att vara med min kusin, som ville se sina favoritprogram ifred. Och jag behövde ju praktik och jobb, så det var ok. Då kunde jag lära upp mig.
Ett stort hus med ett hotell, framför Åhléns på söder, var rivet. Något nytt skulle byggas upp där sen. Min kusin bodde i huset bakom där. Gamla kvarter, slitna hus, men med själ, visst. Slut på drömmen.
Så kommer jag ner till datorn och ser att min kusin har mejlat till släkten. Hon bor inte i Sthlm, mina faster och farbror är skilda och har aldrig ägt ett vårdhem. Det handlar inte alls om dem, men om mig. Sant är att jag behöver skaffa mig vårdpraktik och något i mitt liv är borta. Något nytt kommer byggas upp. Eller så behöver jag en friare sikt.

Det är kallt här i huset, 13,8 nere i vardagsrummet. Det gör inget. Det är kallare ute: -18 nu kl 6.30. Ha ha ha… inte konstigt det tar tid att värma upp huset. Jag får ta och elda igen sen.
Jag är så glad för att vara här. Kisse vill inte gå ut, han vände i dörren. Jag är inte sugen på glass och filmjölk, vill ha gröt och varm choklad. Jag har det mesta som jag behöver här. Behöver bara en värmekälla till möjligen. Fast jag klarar mig bra som det är med.

Is

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.