Har de tråkigt? Har jag tråkigt?

Det är fantastiskt att kunna ligga i sängen och ändå läsa den danska tidningen Politiken. Världen kommer till mig här utan att jag ens behöver gå upp. Oroligheterna fortsätter i Danmark, läser jag. Det har brunnit på många ställen i natt med. Bilar. Skolor.
Jag läser också ett roligt inlägg från Stationsvakt som handlar om precis allt och ändå ingenting. Han är en mästare på att driva med bloggare som jag, som skriver om sig själva och sina liv. Kallas det för ironi, självironi eller vad? Spelar ingen roll. Jag kan i alla fall se hans text som om det vore en film. Jag gillar hans sätt att driva med tristessen.
Enligt Alfons Åbergs farmor är det bra att ha tråkigt. För att bättre kunna uppskatta det som händer sen. Kanske är det så. Har jag tråkigt? Jag vet inte riktigt. Inte alltid. En liten dos av spänning varje helg är inte fel att få. Ibland räcker det med att läsa nättidningar. Ibland är det att planera en resa till Danmark som får hjärtat att slå snabbare.
Idag ska jag göra det tråkiga först. Diska, dammsuga, skura golv. Sedan får jag se om något mer spännande kan hända. Men jag ska inte ut och tutta eld på bilar. Jag lovar!

4 svar på ”Har de tråkigt? Har jag tråkigt?

  1. Du hjälper ju mig hålla lite tristess borta med. Jag är rätt så snäll…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.