Tillbaka i den lilla världen.

beskrivning

Äntligen är jag hemma i min trädgård. Blommorna i rabatten på framsidan växer och blommar, oavsett om jag är hemma eller inte. Tur det. Skolan och resan ut i världen är klara för den här gången. Nu väntar vila och återhämtning. Nytt behöver växa i min öken. Har köpt nya plantor till en del av ängskanten mellan de vita syrénerna bakom garaget och Finlands vita ros. Mer fläder, mer syrén fast blå, en hasselbuske, två olika häggmisplar. Det ska bli roligt att se dem växa. Undrar om jag ska låta den självsådda lönnen växa upp där med, eller köpa ett annat träd, varför inte körsbär om det kan klara sig i zon 5-6?
Något att fundera på i alla fall.

beskrivning

Här växer myskmadran på sina egna ställen, den vill ta sig fram i kanten av huset.
Jag har varit i Tyskland, mellan Bonn och Giesen och släktforskat.Trädgårdar där är så fantastiska och där kan ju faktiskt det mesta klara sig, även om de har värme på sommaren som är olidlig. Jag har för första gången varit i 37°C. Tur jag hade hyrt en bil med AC.

beskrivning

Jag ska ta fram hammocken med. Fast var ska den stå? Kanske på samma ställe som förra året? Det blir nog bra, med utsikt till min trädgård. Och vill jag kan jag sitta under flädern och titta på lilla ängen som jag ska låta bli att klippa ett tag framöver. Gräset runtikring ska dock klippas. Planer, planer, planer… Och så göra flädersaft idag och koka rabarber.
Det är sommarsysslor!

beskrivning

Blåklockorna har tagit över vid sidan av huset, jag förmådde inte klippa där när jag var här för tre veckor sedan. Tur det, en riktig konsert håller de med sina klingande klockor. Jag har aldrig sett så många på samma ställe någonsin i hela mitt liv. Trädgården visar upp nya sidor av sig i det vilda oskötta. Bra det. Jag tycker om ängen. Jag tycker om det oplanerade, inte alltid, men ibland. Jag tycker inte om ogräset i jorgubbslådan. Jag tycker inte om ogräset i marktäckaren av timjan. Det ska bort, men hur? Det sprider sig som en löpeld. Tack och lov har hundkexet blivit färre, tack vare min rensning. Maskrosorna är bra för insekterna, men inte i gräsmattan. Det är ett sisyfosarbete att få ordning på. Lite i taget, så blir det färre.
Vad är det för liv jag har egentligen? Rensa och plantera. Motsatser. Paradoxer. Liv?
Tja, just nu mitt liv. Även om jag har ont och har svårt att gå. Titta fungerar. Lukta fungerar. Njuta av det lilla med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.