Läs en bok och bli… klok? Läs många böcker och bli… ja, vaddå?

I min bokhög finns:
* Språkutveckling och språkstörning hos barn, Ulrika Nettelbladt & Eva-Kristina Salameh, Studentlitteratur 2007
* Det hänger på språket! Red. Louise Bjar, Studentlitteratur, 2006
* en Karin Wahlberg-deckare
* Moderne dansk prosa, R. Zola Christensen och Gorm Larsen, Studentlitteratur, 1997
* Den stille pige av Peter Hà¸eg, kommer jag någonsin komma vidare i den?
* Air Mail, brevväxling mellan Tomas Tranströmer och Robert Bly, om vänskap, översättningar, våndor och överväganden
* Selektiv mutism och dess behandling med familjeorienterad familjeterapi, Jan Ringler, Stockholms läns landsting Bup, 2005
* Gestalt 2007, red. Ulf Grundel, Mareld, 2007
* Dansk litteratur – fra runer til graffiti, av Bryld m fl

Böcker att läsa...

En del böcker kommer jag inte igenom alls. Andra läser jag eftertänksamt och noggrant. Ibland undrar jag varför en bok har blivit tryckt utan att jag har fått korrekturläsa den först… Tja, en vacker dag kanske jag kommer få något sånt uppdrag.
Ur Moderne dansk prosa ska jag läsa tre danska noveller till på tisdag, av vardera Tove Ditlevsen, H C Branner och Karen Blixen. De får jag börja att läsa i morgon. Läxor är viktiga saker.
Ikväll blir ingenting läst. Jag har planerat matsedeln för lördagskvällen. Jag får middagsgäster. Städar. Tvättar. Ingen gin. Har haft huvudvärk efter dagens ikeabesök. Jag handlade hyllor till arbetsrummet på jobbet, en uppgift jag tog på mig och förträngde tills idag. Och bildspelet, till onsdagens informationsmöte, blev klart idag med. Å, vad jag är duktig!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.