En trädgårdsbetraktelse:

Vädret växlar snabbt mellan det varma, sköna till det kallare, blåsigare och inte lika sköna. Blommorna får hämta andan nu ett tag och bladen på träden likaså. Undrar hur det blir med plommonblommorna bara, trädet blommar för fullt, men var är då humlorna? Magnolian är grön och har några blommor kvar. Gullvivorna, löjtnantshjärtan och pärlhyacinter blommar med. Snart är liljekonvaljerna och tovsipporna i blom. Äppelblommen är knoppigt stor och skär. Jag hänger inte riktigt med.
Varje kväll går vi ut i skymningen och letar efter sniglar. Är vi duktiga nu och tar död på dem så slipper vi plågan till senare delen av sommaren. De blir färre för varje kväll vi går ut. Som flest var det ca trettio. Nu är det fem ungefär varje kväll. Kylan håller dem borta med.
Jag kommer inte att så något i år heller. Det är ingen idé. Ingen vattnar. Jag föredrar perenner som kommer upp år efter år utan större åthävor. Jag ska sätta en till krusbärsbuske kanske. Jag tycker om krusbärsmarmelad.
Rosorna är planterade. En Lykkefund – honungsrosen Rosa helenae, ska klättra upp i schuberthäggen. En kinesisk gulros, Rosa hugonis, ska växa på ängen mot ena grannen till. Då kan jag sitta på det lilla berget och läsa något och titta upp på de enkla, fina blommorna.
Det är fint att drömma om sin trädgård. Drömmar är viktiga att ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.