På väg.

I kyrkan hittade jag några böcker på bokrea. Göran Skytte för 30 spänn. Klart jag köpte den! På väg låter spännande. Ungefär som jag är. På väg alltså…
Jag har inte läst så mycket de senaste åren, men nu börjar jag läsa mera. Och här är ett citat från boken:
”Långt senare lärde jag mig ett annat sätt att läsa på morgonen och på kvällen. Inte så mycket som möjligt, utan så lite som möjligt. Inte så fort som möjligt, utan så långsamt som möjligt.”

beskrivning

Det är ett sätt som passar mig med. Så vänder jag blad och ser ett namn som jag fått höra om den sista tiden. Ett namn jag aldrig tidigare hört. Har ingen aning om vem det är. Har inte varit så nyfiken heller ärligt talat, eftersom jag haft svårt att läsa en period. Peter Halldorf.
Även han har skrivit om läsning står det:
”Andlig läsning innebär att man läser för att läsa, inte för att ha läst. Vi är inte främst ute för att lära nytt; det intressanta är vad läsningen gör med oss.”
Så är jag nog på väg, att läsa det som kan göra något med mig. Något jag kan göra mig inre bilder av. Något för själen. Något för trösten. Något för spänningen, att se vart någon är på väg. Och jag. På väg att börja läsa igen. Kanske till och med något av Peter Halldorf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.