Intuition.

Vad är intuition och hur märker jag av den? Det är något jag ibland funderar över. Som idag till exempel.
Jag hade möjligen tre föraningar:
– Vad är egentligen en skön känsla av att gå med lätt bagage? Bara gå och vara nöjd… (Vad gör mig så lätt och lömskt nöjd?)
– På lunchen satt jag och tänkte på att jag skulle kunna gå hem lätt, bara en kort promenad och sen vara hemma en stund. Kunde ju vara skönt. Men istället stannade jag där jag var och vilade i en fåtölj istället. (Vad får mig att tänka på att vara hemma?)
– Gick hem med en blomma i famnen och undrade lite över var jag skulle ställa den. Har inte så mycket plats hemma just nu. (Vem ska få blomman?)

Stod utanför porten och letade efter nycklarna sen. Inga här, inga där, inga någonstans. Nähä… Hur startade jag morgonen? Jag hade gjort min morgon annorlunda och inte heller låst dörren pga besök av hantverkare som skulle jobba där. Nycklarna låg i en annan väska helt enkelt. Inga reservnycklar någonstans.

Jag ringde runt och fick tag på en nyckelansvarig som kunde komma efter en bilfärd på 30 minuter. Han fick min blomma att ta hem till sin sambo. Han är en god människa som gjorde det här för mig. Jag känner en stor tacksamhet till denne snälle rare man.

Är det nu möjligt att jag hade kunnat förutse den här oturliga händelsen? undrar jag nu i efterskott.
När är en tanke som svischar förbi en viktig tanke?
Hur kan jag bli mer uppmärksam på att en snabb svisch kan betyda något viktigt och inte bara kännas skön?
Hur kan jag bli mer uppmärksam och mer misstänkt, när jag vill hem en lunch?
Hur kan jag ha varningstecken på blomman som en känsla till att den inte kommer finnas och blomma i mitt hem?
Jag bara undrar. Jag vill gärna ha en mer tydlig känsla av intuitionen, och kunna avläsa de små tecknen innan elefanten brakar in och upptäcker det som kropp och undermedvetet sinne egentligen redan vet; att jag gått hemifrån utan nycklar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.