Januarilördag.

Det är andra lördagen i januari. Andra lördagen i år dessutom. Lördag! Ledig dag. I alla fall för mig. Eller är den det? Städlördag med. Tvätt och disk och dammsugning. Men ändå. Att sova tills jag vaknar är härligt. Även om det var någon gång före åtta.
Har inga särskilda planer. Men behöver fixa med det ena och det andra. Är jag egentligen ledig då? Ja, det tycker jag. Ledig att gå i mina banor, min väg, göra mina saker, vad det nu kan vara. Fri. Utan måsten. Det är väl ändå det viktigaste som kännetecknar en ledig dag. Jag kan skjuta upp allt till en annan dag om jag har lust. Ingen bryr sig om det. Härligt och skönt med så slappt ansvar. Till skillnad från andra dagar alltså.

beskrivning

Såååååå, vad vill jag med dagen? Vad behöver jag? Jag tittar ut och ser att tallen utanför mitt sovrumsfönster är gråfärgad av frost. Ok. En kall promenad kanske. Ingen vind i grenarna känns ju uppmuntrande, till skillnad från söderut i landet och i Danmark där det blåser upp till storm igen möjligen.
Lugn och ro är bra. Gå sakta med – jag har träningsvärk efter gymträningen igår. Tystnad. Helt ok. Eller lite musik kanske. Kan gå.
Varför inte lyssna på Mozartalmanackan förresten? Går i repris från 1991. En kvart om dagen. 365 dagar.

beskrivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.