Mikroliv.

beskrivning

Nämen, det är redan en ny lördag. Veckan har gått ganska snabbt och jag har jobbat mycket, som jag brukar göra. Skönt att ta det lugnt nu. Fast…. jag ska packa till nästa danmarksresa på torsdag, tvätta, städa, handla, göra allt som vanliga människor brukar göra på sina lediga dagar och dessutom laga rödbetsbiffar. För första gången i mitt liv har jag köpt rödbetor. Såg ett recept eller två i en tidning och idag skall det ske en nybörjarmatlagning. Rödbetsbiffar! Hur spännande kan inte livet vara, på mikroplanet!

Fönstret i badrummet är bytt. Det öppnas konstigt nog från andra sidan nu. Och jag har fått vända på badkaret, så jag kan ligga i badet och titta ut på tallar och himmel. Tyvärr kommer jag nog se grannhuset med. Får nog ta ett premiärdopp och testa i helgen, så jag vet och slipper gissa.

Trots att det är mitt i vintern är det lätt att längta till våren, när det redan i affären dyker upp pärlhyacinter. Också ett livets mikrounder!

beskrivning

Snart är det vår på riktigt!

2 svar på ”Mikroliv.

  1. Men Dana det var mycket på gång. Rödbetorna skulle jag låta ligga i påsen ett tag. Stambytet kan du inte göra något åt bara att göra som hantverkarna säger. Men innan dess – skänk bort, sälj, kanske finns någon liten sak som kan kastas – men det kan vara svårt – det kan man behöva öva sig i. Det du vill ha kvar ska du naturligtvis spara. Sköt om dig.

  2. Hahaha… nej då, rödbetorna blev rivna och stekta. Så gott! Stambytet tar tid, med att bestämma sig för alla hundra olika val, inget att överlåta till andra eller låta bli att göra. Livet numera är hela tiden en utrensning på olika sätt. Oj oj oj… det tar liksom inte slut. Och så måste jag vila ofta, det är väl därför det inte tar slut! Kom och hälsa på mig sen, efter stambytet. Eller innan. Vilket som. Tack rara du, jag gör nog för mycket vissa tider. Och bara lite andra tider. Svårt med en balans där. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.