Bonderøven.

beskrivning

Jag tittar gärna på den danska serien om Frank, bonden i Djursland, på Jylland, som vill leva enkelt i omsorg med naturen. På olika sätt bygger han upp sitt lantbruk, från att ha köpt en nedlagd gård och skaffa djur, till att börja odla och bygga sitt nya boningshus för sin familj. Han kallar sig inte för bonde i de första programmen, inte heller hantverkare. Men han är så skicklig med att våga sig på att snickra och mura, odla och ha djur. Han är en ekologisk bonde dessutom. Dessutom social, verbal, nyfiken och vågar hela tiden testa nytt. Han kan balansera mellan att återanvända material och maskiner, till att köpa begagnat eller nytt när det behövs.
De första programmen är från 2008. Nu visas program från 2014. Det är spännande att se hur allt har växt fram. Det här är tv som jag gillar. På svenska visas serien under namnet Hundra procent bonde. Det namnet minns jag aldrig. Han är så mycket mer.

Bara gå in på Danmarks tv och titta. Sätt på textremsan, så förstår du danskan bättre. Kan ses till 14 februari där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.