Städa.

Det sägs ju ”städa ut det gamla, för att få plats med det nya.” Och det passar ju extra bra så här på det nya året. Men ack, så svårt jag har det för att göra mig av med det gamla och rensa upp i röran. Egentligen handlar det bara om två saker:

1. Lägg rätt sak på sin rätta plats.
2. Kasta/ge bort/sälj det som inte behövs.

Hur svårt kan det bli? Jättesvårt!

1. Jag har för mycket saker.
2. Jag har ingen plats att lägga sakerna på.
3. Jag är trött och lat och motsträvig och vill inte ta itu med saker och har låst energin, och även om det skulle gå fort att göra det jag ska, så händer inget. Jag blir bara trött och lägger mig i sängen och skriver istället. Eller ser på tv. Eller äter. Eller går ut. Eller något annat. Har ett undvikande beteende alltså.

Men så har jag ett stambyte i februari. Redan nästa vecka ska badrumsfönstret bytas och hackas loss ur väggen. Hur kul är det?
Efteråt ja! Men nu?
Badkaret ska lyftas bort tillfälligt och tvättmaskinen likaså då. Och ställas var då?
I hallen? Hahahaha… ja det är bara att se på det hela med en viss humor. Det enklaste brukar vara det svåraste.

Och nu, mot städningen! Och äta något innan. Sen lite tv kanske. Eller varför inte en promenad medan det är ljust ute?

2 svar på ”Städa.

 1. Min polare Åke gick till de sälla jaktmarkerna för kanske nåt dussintal år sedan.

  En gång var jag hemma hos honom i lägenheten hans, den som blev Åkes sista. Det var en tvåa (eller möjligen en trea). Från hallen hade han en stig som gick dels till vardagsrummet, dels till köket och till toaletten. 3 dm bred. Toalettdörren gick inte att stänga eftersom en massa kablar (till/från tvättmaskinen, tror jag…) satte stopp för det. Golvytan var inte enbart upptagen av böcker och tidningar.

  Utan av allt!

  Åke jobbade på Air France. Jag lärde känna honom när jag höll på att beställa min skräddarsydda cykel från en fransk högstatuscykelkonstruktör. Och inte visste vad högflänsade respektiver lågflänsade nav hette på franska. (grand flasque, petit flasque. Åke däruppe, ett postumt tack!)

  Åke lärde sig aldrig:

  1. Lägg rätt sak på sin rätta plats.
  2. Kasta/ge bort/sälj det som inte behövs.

  1. Han hade för mycket saker.
  2. Han hade ingen plats att lägga sakerna på.

 2. Underbart att höra det här! En verklig inspiration, till att städa! Tack!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.