I väntan på… ja, vad då?

Jag går omkring planlöst och gör väldigt lite. Jag tänker nog mest och känner efter hur jag har det. Emellanåt läser jag ur min nya bok: Dansk som nabosprog”. Där finns både grammatik och fonetik att bita i. Så vilar jag med lite dikter ur Ryokans ”The Zen Fool”. I natt var jag vaken i några timmar med. Då diskade jag och såg på den där nya deckaren Rebus.
Jag tror jag är drabbad av slutet-på-semester-ångesten. Om en vecka är jag hemma och ska tillbaka till grottekvarnen, var det nu blir, på en ny skola, med delvis nya elever och delvis nya arbetskamrater. Idéer till arbetet med eleverna poppar upp mer och mer nu. Och jag är inte där än. Jag är här.
Nu är det dags att ta reda på vad jag vill göra mer innan jag åker hem. Jobba i hallen? Skrapa och måla hörnet på framsidan som inte blev klart för länge sedan? Sola? Plocka bär? Gå en promenad? Sortera mina papper? Göra något mer med min hemsida? Jag väntar på inspiration och energi. Lite har jag fått. Kommer det mer?
Här är en bild på en ko som jag såg hos min vän för några dagar sedan. Kanske skulle jag göra som en ko mer, beta, idissla och bara vara?

Nöjd ko.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.