Krig.

Samtidigt som jag är i mitt paradis, läser jag i tidningen om barn och deras familjer som är fast mitt i krig. Vi lever på samma jord, samma sol och måne lyser över oss, dag och natt, klockan går och vi har samma behov av mat, skydd och omsorg. Det är olika världar vi lever i, fast det är samma. Olika villkor för liv.
Jag är verkligen tacksam för att leva där jag lever, i fred och ro. Sen kan ju mitt paradis ändå skakas av frustrationer och oenighet, men det är inte alls samma sak som att leva mitt i ett krig, där bomber och kulor utplånar liv och skapar sår och smärta för så många, stora som små. Outhärdligt att läsa om det och se bilder. Och att vara där, vänjer sig människorna vid sin livsvillkor? Hur kan de stå ut? Vad är en bra dag där? Språket kan spegla sig i sina olika nyanser. Att leva eller överleva. Ett gott liv eller liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.