En klänning.

Varje sommar köper jag en klänning på sommarrean. Än så länge har jag inte letat efter någon, för jag har redan köpt två i år.
De sista åren har jag ofta använt en av min mammas avlagda klänningar, en gul, lätt att dra på och av till och från badet. Den blev sliten till sist och jag klippte till tyg till en ny förra sommaren. Och nu i sommar har jag sytt på den.
Först sydde jag på nederdelen på fel ledd. Jag kom inte ihåg hur det var tänkt att vara med rynkningen. Bara att sprätta upp. Idag köpte jag snedremsa till fållningen upptill. Och vad gör jag då? Syr fast snedremsan i halsen på fel sida. Medan jag tittar på Project Runway dessutom. I morgon får jag ta och sprätta upp det. Vad kan sen gå fel? Att tyget har krympt, så den sitter väldigt tight. Att jag har lagt på mig några kilon till. Att jag glömt att klippa ut sömsmån från mallen.
Nå… jag får ta det som ett slags terapiarbete, en meditation, att sitta och sy och vara borta i tankarna… kanske bra det.
Men nästa gång jag ger mig i kast med det hela, så är det nog bättre om jag är mer uppmärksam på vad jag gör… och att jag gör den tillräckligt stor, för jag vill gärna ha en sommarklänning som jag kan använda.

beskrivning

2 svar på ”En klänning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.