Ta bort en gammal panna!

Jag satte, på en grannes förslag, in en annons på Blocket om att en ved/oljepanna bortskänkes mot bortforsling. Så kom två män från Ånge och tog bort pannan i källaren i går kväll. De släpade och drog och lyfte och allt möjligt, denna stora otympliga sak. Jag stod bredvid och ville att de skulle vara försiktiga med trösklarna, det var min enda önskan. För övrigt var jag glad att få ut pannan ur huset. Först nu kan jag göra riktigt rent i källaren och fundera på hur jag ska göra med rör som inte används längre, väggar, golv och tak. När männen fått upp pannan på flaket ute, uppdragen med spännband som drogs åt hela tiden, väldigt skickligt uttänkt, så öppnade de ett vattenrör i pannan och då rann 100 liter vatten ut. Det bara sprutade rakt ut. Inte undra på att pannan var tung. Och jag är tacksam för att de inte öppnade röret tidigare, jag skulle inte ha velat ha översvämning i källaren med mitt trasiga, öppna golv där. Jag hade ingen aning om att det fanns vatten i en vattenberedare i pannan. Undrar när pannan senast användes? Hoppas den kommer till användning nu efter allt besvär. Att alla delar finns. Jag har hål in till skorstenen nu. Självdrag. Vad månne sotaren säga om det då…

Pannan är loss. Vattnet i pannan töms.

2 svar på ”Ta bort en gammal panna!

  1. God morgon Dana
    Jag fick ett fnitteranfall när jag tänkte på din min när allt vattnet rann ut, men som du ser så vakar någon över dig. Det ska inte bara vara elände utan ibland har du tur också.
    Är i Omne med en dator som funkar på telefonlinan.
    Solen brakar ner och vi rensar skräp efter renovering. Kommer snart och tittar till dig.
    Kram AK

  2. Hejsan granne! Jag bara stod och gapade. Sen tog jag en bild innan allt runnit ut. Ring innan du kommer så att jag är hemma. Välkommen till arbetslägret!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.