Mickelsmäss. Mikaelidagen.

Idag var jag i kyrkan och sjöng i min kör. Verkligen roligt att sjunga där i min kyrka. Och dessutom på änglarnas dag, 29 september, Den helige Sankt Mikaels dag. Ängel = Angelas dag likaså.
Vi sjöng ”Änglarna sjunger i himlen” psalm 333. Den är verkligen fin och passande i kyrkan vars fönster ser ut som änglar.
Förr i tiden var just den här helgen den dagen då tjänstefolket kunde flytta, vara lediga och byta arbetsställe. En helg för fest och förlovningar. Nå, jag har varken flyttat eller förlovat mig. Jag bor kvar där jag bor ett tag till och jobbar kvar där jag jobbar med. Förlovningarnas tid är förbi för min del med.
Nu går vi in i hösten med alla fina färger och med fåglarna i mitt fönster, idag var både den enbente honan där och alla hennes talgoxevänner, en blåmes, en nötväcka och ett par hackspettar där. De är roliga att titta på. Det gäller att hitta det som lyser upp i tillvaron, i det kommande höstmörkret.

beskrivning

Änglarna sjunger i himlen. Halleluja.
Glädjen blir stor när Guds Ande väcker och styrker vår tro.
Halleluja, halleluja, halleluja, halleluja.

Text och musik av P D Sosa 1980. Översatt av Britt G Hallqvist 1984.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.