Konstnären Anna Norvell.

beskrivning

Past tense V 105×105 cm

Ibland leder stegen in på en annan väg än den jag trodde. Jag ville köpa en förstärkare till huset i norr. Såg en annons. Åkte dit. Såg en massa ingångar på baksidan. Köpte den. Mannens familj var hemma och det var så fint att prata med dem alla.
Hemma igen, såg jag att förstärkaren inte hade phono-ingång. Ringde mannen och gjorde upp att låta köpet gå tillbaka.
Väl där igen fick jag en konstvisning och såg fantastiska tavlor av Anna Norvell.
Idag blev jag påmind om en vernissage med Annas tavlor. Det blev ett möte med både Anna och hennes tavlor. Dessutom hade hennes moster vackra akvareller där. Fint möte med dem båda. Roligt att prata om tavlorna. Kände mig berikad när jag åkte hem. Och allt tack vare mitt misslyckade köp av en förstärkare. Ibland blir det bara annorlunda. Och mycket bättre.
Flera av hennes tavlor har motiv från Ångermanälven. Ibland blir det något helt annat, som maskinen som påminner om ett hjärta. Hur den fungerar pratade vi om idag.
Här är några av tavlorna på utställningen.

beskrivning

Bild 3 ur triptyken Listen 69×100 cm

beskrivning

Where from here 100×72 cm

beskrivning

Where from here 45×33 cm

”Bilderna kommer från ett projekt med namnet Double bind. Projektet handlar om sorgen vi känner över klimathot och miljöförstörelse, om hur dessa är kopplade till det ekonomiska system vi idag lider under och om hur de normer, värderingar och maktstrukturer som upprätthåller detta orättvisa system skulle kunna förändras.” Anna Norvell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.