Ledig lördag.

Idag är en helledig dag, helt utan planer och avtal. Ingen körhelg, ingen fikastund, inget jobb med att måla väggar. Bara vara ledig och glida runt i tillvaron som jag vill, om jag vill.
Vill jag det? Nå, något hade jag nog velat av annat. Men jag har inte planerat annat. Eller har jag det? Hm… Nej, inget bestämt helt och hållet.
I vilket fall som helst behöver jag tvätta. Kan behöva rota runt i mina saker jag har tagit hem från skolan med. Eftersom jag inte arbetar med lekarbete denna terminen, passar det bra att ha allt hemma och låta sakerna få bli tvättade och omskötta och vad som nu kan behövas. Och så rensa i målarskåpet och bära ner återvinningssaker till bilen. Ju mer jag slänger, desto lättare blir det. Och det är hög tid att göra det nu. Ut med det gamla och in med… ingenting. Bara en ny matta till mitt terapirum. Den är tjock och go.
Vad är att vara ledig förresten? Ledig från jobbet ja. Ledig från jobb hemma, nej.
Det finns alltid något att göra. Så är det. Men jag rår mig själv idag och det är himla skönt att känna den friheten. Bara göra det jag vill, om jag vill. Tack för såna dagar. Tack lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.