Höst.

Det har verkligen varit en fantastisk sommar. En riktig badsommar. Tänk att jag badade i sjön så sent som nionde september och det var en riktig långsimning jag gjorde då i nedre Rudan. Nu är höstregnet här och kylan börjar äga natten och morgonen. Tur att jag har min fleecetröja och jacka, stövlar och paraply. Inte vill jag frysa och bli blöt.

beskrivning

Utanför mitt fönster kommer varje morgon ett talgoxepar och vill ha mat. Honan tar mat ur min hand. Hon har också flugit in och satt sig på sängänden. Det är inte så bra kanske, men otroligt spännande. Hannen är räddare och kommer bara och hämtar mat när fönstret är stängt. Ryktet om mat har spritt sig bland fåglarna, nu kommer också en blåmes, några andra talgoxar och ett par pilfinkar. Men de vågar sig bara fram när jag inte syns till.

beskrivning

Idag är jag hemma och ska ner till en doktor på sjukhuset. Ska skrapa bort en liten hudförändring. Bara en leverfläck, något som kallas senil…någonting. Hahaha! inget annat. Och bara för att den kliar när jag blir varm. Jag är tacksam för sjukvården som bryr sig om mig för sånt. Dessutom har jag börjat i en artrosskola. Den är en del i ett forskningsprojekt som heter Bättre Omhändertagande av Artrospatienter, BOA. Efter introduktionen blir det träning tillsammans med gruppen jag går i. Det är precis vad jag behöver. Idag ska jag dit och få mitt träningsprogram. Två gånger i veckan går jag dit en period nu.
Gästrummet är färdigmålat, förutom fönstret och det får jag stå ut med. Det är för mycket som behöver fixas där. Bokhyllorna innehåller nu bara böcker, inga pärmar. Skönt. Jag älskar mina böcker, i alla fall de flesta. Nu vill jag ha tid och ork att läsa dem igen bara… på nya sommarlov och vinterlov, sportlov och påsklov. Och jag fortsätter med utrensningen. Inte är det lätt att kasta gamla papper. Jag är en ekorre ju! Och vid ytterdörren samlar jag det som ska slängas eller sparas i källaren.

beskrivning

Nu är det dags att gå ner till sjukhuset. Är jag orolig? Lite spänning börjar kännas nu. Andas! Gå ner dit i regnet eller cykla? Ta bilen? Hoppas allt går bra vilket jag än gör. Jag gick ner i regnet. Och ingreppet var snabbt gjort och sprutan kändes bara lite.
Nu vila innan nästa punkt på dagsprogrammet. Och dags att äta frukost med. NU är jag hungrig!

2 svar på ”Höst.

  1. Ser ut som att rummet blev jättefint. Hoppas det går bra för ”fröken” i Artrosskolan. Låter bra jag har läst om Artrosskolan.

  2. Ja tack! Snart färdiginrett med. Ny matta och nya gardiner ska införskaffas. Fint ska det bli! På tisdag startar träningen på allvar i artrosskolan. En utmaning 🙂 Ha det så bra, kära Margaretha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.