Något om dagen som gått:

Idag har det regnat mest. Först nu vid fem-tiden på eftermiddagen klarnar det upp lite. Trots regnet har rivningsgänget gjort klart sin uppgift, att ta bort fasaden och all sågspån bakom den. Vi är helt slut. Men inte mer än att vi orkade åka på inköpsrunda och några handlade kläder och skor.
Huset har mycket röta i bärande delar mot källargrunden. En fönsterkarm måste tas bort och få en ny överdel.
Det är på sätt och vis skönt att husets ena sida står så naken och tom. Nu vet jag var myrorna haft sitt roliga. Jag vet att det finns mer röta runt hörnen på huset.
Det har varit översvämning i avloppet i källaren igen idag. Rörmokaren kom tillbaka hit. Resten av rören måste bytas snart.
Varje gång jag vaknar på nätterna, och det är ofta, så har jag fantasier om allt svårt och det mesta känns oöverkomligt. Sen ser jag hantverkaren som ska bygga upp väggen igen. Då blir jag lite lugnare, trots att mycket målningsarbete återstår för mig innan jag kan andas ut och koppla av här igen.
Regnet håller upp. Jag har lekt familj och lagat maten. Jag har både varit glad och ledsen.
I morgon bitti åker tre av mina hjälpare. Två stannar kvar ett par dagar till.
Drömmen och verkligheten är så helt olika.

Riva fasaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.