Kallt.

Kylan håller ett fast grepp över Sverige. Nätterna är kalla neråt -10 och dagarna svajar mellan -4 till nollstrecket ungefär. Tack och lov skiner solen. Den värmer min balkong, så jag kan ha en illusion om att våren är på väg. Och det är den ju med! I krukan där jag satte en massa lökar i höstas, börjar den första modiga sticka upp ungefär en halv centimeter. Det är en början!

beskrivning

Och krukan med pärlhyacinter från affären håller sig i orörligt läge. Inte ens solen får dem att växa. Det är värme som behövs.
Idag ska jag ta ett steg ut jag med. Som en modig knopp, ta mig iväg och se mig omkring på nya ställen. Jag får ta det varligt. Kanske blir det kallare igen, vem vet? Men jag tror inte det blir mer snö ute nu. Men jag kan ha fel. I södra Sverige ska det visst snöa idag. Och precis när jag skrivit det, börjar snöflingor dansa omkring i luften här. Konstig värld. Uppochnervänd liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.