Böcker och te.

beskrivning Igår var jag i stan tillsammans med mina kära ex-fröknar och ex-kollegor: 83, 79 respektive 79 år gamla. Still going strong!
Vi skulle gå på Berns Kinesiska Afternoon Tea. Vi strosade omkring i affärerna innan och i Sturegallerian hittade jag denna bokstapel, flankerad av en lika stor bokstapel på andra sidan. Som grindstolpar, fast gjorda av böcker. Så kan man också använda böcker i denna tid av mindre läsande.
Själv har jag gjort en boklista på mina böcker i personlig utveckling. Jag kan inte längre hålla reda på vad jag har för böcker. Jag märkte att jag köpte om såna jag redan hade och trots att jag har en lista att gå efter nu, så köper jag dubletter. Vad kan nu det bero på? Ha ha…. Det vill jag inte svara på. Eller så är jag en bokälskare helt enkelt.
Jag har kategoriserat böckerna från astrologi, barnlitteratur, drömmar, död, existens, familjekonstellationer, feng shui, filosofi, gestalt, högtider, kommunikation, kropp, meditation, mystik, numerologi, pedagogik, poesi, psykologi, sexualitet, självbiografi, självkännedom, självutveckling, tankebok, terapiroman, tro och sist men absolut inte minst, zen. Den här uppställningen speglar mina intressen ganska bra. Just nu uppgår listan till 268 böcker.

I listan saknas mina skönlitterära böcker och barnböckerna utom två. Och facklitteratur av annat slag. Och fler pedagogikböcker. Undrar om jag skulle skriva upp resten med i en annan lista? Eller ägna mig åt att läsa böckerna? Eller bygga boktorn? Jag vet inte vad jag vill precis nu. Jo förresten, läsa! Tjoho! Jag kan läsa!

Jag har precis läst ut Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström. Så bra den är! Och jag håller på med Dynamisk psykiatri av Johan Cullberg. Ganska spännande den med! Fast på ett annat sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.