Danskt integrationstest.

Genom Tanker på bloggen fick jag nys om att man kan läsa en artikel och göra det omtalade integrationstestet här, om liv och lagar i Danmark, så att man kan passa in i det danska samhället…. Jag fick 28 poäng av 40 och blev godkänd då. Fint! Och så är det ju alla olika namn på saker och ting som jag inte har en aning om, jag gissade vilt här och där. Jag är nöjd med att ha passerat nålsögat i alla fall. Och jag får ju bosätta mig där utan test, det räcker med att jag vill, oavsett hur många rätt eller fel jag har.
Frågan är vad jag ska jobba med då…hm… Jobba som talpedagog i Danmark? Ha ha! Ja, en del tycker säkert att det kan behövas…
Inte ens i en bà¸rnehave skulle jag kunna jobba, än mindre i en skola. Jag skulle inte förstå vad barnen säger riktigt än. Om det inte var svenskaundervisning då eller med svenska barn. Eller skulle jag kunna få jobb i en affär? Eller på ett lager? Jag kan ju faktiskt köra truck. Roligast vore att få översättningsjobb. Vem behöver ha en översättare från danska till svenska? Det är i alla fall kul att fantisera om att jobba i Danmark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.