Fyrtiotredje dagen.

Jag älskar min trädgård!
Det är något särskilt med att ha en trädgård. Här kan jag leva om precis hur jag vill. Gräva och rota runt. Göra jordgubbslandet större. Plocka de sista rabarberna för i år. Ta några hallon att smaska på. Har massor av projekt vart jag än vänder mig. Plötsligt ligger jag bara där på alla fyra och nosar på blommor eller krattar eller gräver. Helt utan planering. Det är nog det jag älskar. Oplanerat skapande. Och bara gå in när jag tröttnar.
Och så har jag alla måsten också. Måste plocka blåbär och hallon och svarta vinbär och… gud vad jag blir trött.
Nej, jag måste ingenting! Jag bara är programmerad sån. Och blir jag inte klar med mina projekt så kommer jag tillbaka nästa sommar och fortsätter och gör om eller inte. Jag vill ju inte ha en plan. Jag vill inte ha krav. Jag vill bara göra det jag vill precis när andan faller på.
Och sen säger folk att jag är flitig. Inte alls. Jag är världens största latoxe. Men visst, har jag fått något för ögonen och kommer in i nästa andning, ja, då är jag väl flitig då. Världen omkring försvinner. Jag mediterar. Och jag suckar, jag svettas, jag sliter. Jag är i flow.
I love my garden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.