Trettioförsta dagen.

Nu är i stort sett hela ytan som jag planerat att grovrensa klar. Två svartvinbärsbuskar är kvar. Under den ena bor jordhumlor. Antingen stenhumlor eller möjligen tjuvhumlor, säger humleexperten Björn Cederberg. De får bo kvar där. Jag ska inte störa dem mer nu.
Dags att gå ut och gräva i jorden efter rötter från nässlor, vildhallon och hundkex. De har alla tre helt olika rotsystem och olika strategier krävs. De värsta tror jag hallonen är. De kan sitta fast ordentligt. Och att dra i dem är inte bra för min rygg. Nässlorna är enklare om jag får tag i en rot, så kan mycket mer komma upp i samma tag. Hundkexen ligger neråt. Behöver en spade för att göra jorden luckrare, då är det lättare att få upp dem djupt ur jorden.
Sedan ska jorden jämnas till. Bra att jag köpte en ordentlig kratta förra sommaren. Den kommer jag ha nytta av. Och så har jag nog gräsmattefrön kvar. De får duga. Så är det bara att vattna, så och vattna och vattna. Lätt som en plätt!
Nja… vägen dit är hård. Och ryggen ska hålla. Bäst att ta en bit i taget och vila och ligga i hammocken emellanåt. Äntligen sol och lagom värme!

beskrivning

Lugnt och metodiskt gräver jag marken och rensar ut ogräsrötter. I dag är det här meningen med livet. Mitt eget retreat. Bara jobba på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.