Regn.

Vaknar upp till ett regnigt Norrland. Det är varmt i sovrummet och kallt i resten av huset. Bäst att elda! Men jag har ingen ved sågad. Det får bli dagens ansträngningsjobb.
Men var är veden som jag skulle såga i år? Trädstammarna jag sågade ner i somras är borta. Borta! Vem har tagit dem? Det var riset som skulle bort, inte veden… Just nu är jag irriterad och sur över det här. Allt jobb jag gjorde med att såga ner grannskogen och så är veden borta. Så snopet det känns! Inte har det hamnat på majbrasan. Det var riset som skulle dit och det ligger kvar… Morr!!!
Här har våren inte kommit igång riktigt som hemma. Vitsipporna står i full blom. Björken börjar se grön ut med musöronstora blad.
Kisse klarade resan upp ganska bra. Mer orolig än tidigare. Han fick en ”gå ut ur buren-stund” halvvägs upp. Efter det blev han lugnare. Bra att jag kan göra så om jag behöver stanna någonstans på vägen. Och nu är han nöjd med att vara här. Fast han är nog helst inne han med idag.
Jag har sju-åtta kanaler på tv:n. Det får räcka. Jag måste väl inte se på tv hela dagarna… jag har böcker att läsa inför nästa resa ner till Danmark. Nu har jag tid till det. Men inom mig är jag tidvis inte riktigt här och nu. Kisse som sitter bredvid mig och spinner till exempel. Fina, fina kisse!
Jag var hos doktorn igår och fick ett batteri med piller att stoppa i mig. Är verkligen B12-brist ett livslångt tillstånd? Med piller slipper jag göra livsstilsförändringar. Så skönt! Eller?
Och med inflammationsdämpande piller kanske jag kan bli lite mer rörlig och vilja träna lite. Eller?
Och med magnetröntgen kanske doktorn kan se om en nerv är i kläm i ryggen. Och sen då? Vad hjälper det? Mer piller? Eller annat? En ny ryggkota istället för den som är sliten?
Och nu, in i duschen. Jag fryser! Brrrrr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.