Att klippa luggen.

Så har jag klippt luggen själv! Åter där. Det var tio år sedan jag gjorde sånt. Jag står framför spegeln med kam och sax. Vattenkammar håret som ska klippas. Så måttar jag på ett ungefär. Och rufsar till luggen sen, så att det inte ska synas hur den blev.
Jag har min frisör i porten bredvid annars. Om det inte blir bra, kan jag alltid gå dit. Min nuvarande frisör klipper billigt och bra och har drop in och är trevlig att prata med dessutom. Men just idag orkar jag inte ta mig ut och sitta där.
För tio år sedan hade jag också kort lugg. Och jag avskyr, då som nu, att luggen hänger ner i ögonen. Jag vill helst ha den helkort. Frisörerna håller inte med. Då, för tio år sedan, lät jag luggen växa ut och bli jämnlång med resten av håret. Och nu är jag tillbaka till ruta ett. Mer gråhårig bara. Och jag är för lat för att färga och tona håret. Och luggen är klippt. Skönt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.