Vedförråd.

Igår:

beskrivning

Idag:

beskrivning

Oj, vad mycket det är som händer just nu. Hantverkaren har kommit och byggt ett vedförråd bredvid garaget. Jag har hittat ännu ett hästmyrebo, på baksidan av garaget. Fler träd är nersågade. Mer ris ligger i högar och mer kommer. Det tar liksom inte slut… Farstubrons gavel är riven och ligger i en ny hög utanför dörren. Ingen mer feng shui där inte. Jag har tagit ner telefontråden till den fasta anknytningen till mitt hus, så att ett par större björkar kan fällas neråt vägen endera dagen. Som tur är slipper jag bry mig om det. Jag tar ner de smalare björkarna istället.
I morgon, om det inte regnar, ska fönstren nertill på norrsidan – fasadsidan som ännu inte är ommålad – få nytt trä och ny isolering undertill. Det blir som på framsidan, är det tänkt.
Kanske åker jag iväg på auktion i morgon igen, inte för att jag behöver något, men för att få se en massa konstiga saker, som jag aldrig sett förr, ropas ut.

beskrivning

Nästa år får garaget ett nytt, vackert, rött plåttak, därför ligger det bara plast över vedförrådets tak just nu. Så gäller det att flytta in veden från källaren dit in och stapla den fint. Kånka och slita och släpa. Det är bara att bita i gräset och göra det. Och på jordplätten längst fram på bilden, börjar gräset att gro nu.

Jag längtar lite efter att börja måla. Det är ju att måla som är min hjärtesysselsättning. Bara det inte är en hel sida på huset. En dag blir det säkert gjort, men inte den här sommaren heller.

2 svar på ”Vedförråd.

  1. Du e SÅ duktig – och uthållig!!! Bravo!!! =D
    …och vilken jättefin vedbod – (avis..) 😉

  2. Kära nån, vad mycket beröm du öser över mig! Härligt! Tack! Och jag är verkligen duktig och uthållig! :-))
    Ja visst är den fin, väldigt enkel, men ändå med sån karaktär. Ser fram emot att måla brädorna och få på ett heltäckande plåttak nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.