Auktion. Angrepp.

Det känns helt absurt att sitta här och skriva om auktionen jag var på idag. Men så här är det ju i världen. Istället för myskväll med te och scones, blir det te till overkliga tv-bilder, en bomb har exploderat i regeringskvarteren i Oslo och ungdomar blir skjutna på politiskt möte av en falsk polis.
Såklart hänger händelserna i Norge ihop. Sånt här händer inte samtidigt. Vilken brutalitet. Vilken chock. Ingen vanlig fredag. Det här kommer ge långtgående konsekvenser för Norge och säkert också här i Sverige och i Norden i övrigt.
Och så kommer ändå människorna fortsätta med sina vanliga liv. Det är absurt, samtidigt som det inte alls är konstigt. Livet fortsätter. Terror kommer aldrig att ta död på människans behov av fred och frid.

beskrivning

Hantverkaren tog ledigt idag och jag med. Jag läste länge i lugn och ro, vilket kändes ovanligt. Jag läser Gestalt at Work av Seà¡n Gaffney. Den är verkligen inte lättläst. Men intressant.
Sen åkte jag iväg på auktion. Visningen hade redan varit. Jag ropade in en stol för barn och en jättekruka från Gefle. På långt håll såg de ju bra ut. På nära håll var det en flisa borta i krukans kant. Och sitsen på stolen var bytt en gång för länge sedan och hade nu en spricka och var vinglig. Nå, det kan jag fixa.
Jag hade gärna velat ha en jättefin pall med. Och en lampa. Det får bli en annan gång.
När jag kom hem, kom jag på att jag tidigare köpt stolar och gefle-krukor på auktion på samma plats. Jag är rätt så enkelriktad med andra ord. Jag gillar vissa trästolar och vissa krukor mer än annat.

Mina tankar går i kväll till alla som drabbats av terrorn i Oslo och på Utà¸ya.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.