En gammal kamin.

beskrivning
Igår var det sommar med sol och värme. Var ute i bikinin och solade och läste. Har kommit igång, igen, med Gestalt at Work. Den innehåller mycket. Jag tog fram lilla bassängen med, att svalka fötterna i.
Och så idag är det fortfarande sommar, men en annan sån, regnig och kallare. Inte så att jag är lockad till att vara ute. Handlar bara. Sen in och elda i kaminen. Blir påmind återigen om att jag behöver en bättre kamin, som håller värmen mer och längre än den jag har. Den är i och för sig fin. Gammal och rejäl. Behöver få ny lera inuti. Jag saknar glas i den, att kunna titta på elden är rogivande, i alla fall när den brinner under kontrollerade former. Jag har en presumtiv köpare till den.

Jag tycker om att höra suset från brasan när luckan är lite öppen, bara lite. Är luckan stängd hörs inget och jag glömmer till slut bort att lägga in ny ved. Precis som att man kan glömma att dricka upp sitt kaffe eller te.
Medan brasan brinner, sätter jag mig tillrätta i soffan och fortsätter att läsa. Med en kopp te. Så nu gäller det att minnas det jag läser, att mata brasan, att dricka mitt te. Hm… tja, passande, som minnesträning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.