Sju rosor.

Trots moln på himlen kan jag njuta av mina rosor. Pimpinellrosen Aïcha har överlevt fyra vintrar här och skjuter nya skott så det bara dånar, efter några hårda år. Jag trodde det var rotskott från rosen den var ympad på som kom, men det verkar vara rätt ros som blommar. En grön larv har ätit på knopparna och gjort hål i bladen.

beskrivning

Rosen jag satte för ett par år sedan, Gudhem, en härdig sort, börjar blomma nu.

beskrivning

Kinesiska gulrosen fick ett nytt ställe att växa på förra sommaren. Den hade ett för utsatt läge mitt på gräsmattan. Jag har varje vår trott att den dött, men något i den kommer alltid tillbaka. Nu växer den mer skyddat utmed en stenkant i den nya rabatten jag började gräva förrförra året. Den har både blommat och blommat ut.

beskrivning

Honungsrosen Lykkefund kommer blomma snart. Den har också farit illa i vintrarna som varit, men peppar peppar alltid kommit igen.

beskrivning

Och så till en vild ros, från allmänningen här bredvid. Min okända skönhet. Min dolda ros, mitt i ängsmarken. En äppelros? Den tar sig mer och mer. Syns mer och mer. Kanske skulle jag ta fram den mer? Nej, varför det? Den kan gott vara där den är, jag vet ju var den finns och njuter den ändå. I år har den blommat mer än någonsin.

beskrivning

Vresrosen blommar med. Härligt! Här är en vacker knopp. Här blir det fina nypon sen.

beskrivning

Finlands vita ros har blommat över nu. Här är en bild från förra veckan.

beskrivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.