Göra något eller inte göra något.

Det börjar bli dags att avsluta alla mina mindre projekt innan jag sätter igång med nya. Jag som älskar att skriva listor kan om jag vill, skriva en riktigt lång sån nu. Men, vill jag verkligen det? Blir sakerna gjorda då? Eller är det bara själva listan som blir skriven?
Hm… jag undrar jag…
Inte har jag så lätt för att vila och göra ingenting heller. Det är som att balansera på en knivsudd, från att göra ingenting, till att göra någonting.
Jag har fått hjortron av en generös man. De ska kokas sylt på i morgon. De verkar mogna. Är jag mogen för det? Hoppas.
Häcken jag planterade med olika växter, syrén, finlands vita ros, häggmispel, vresros, ska få sin slutliga jordutfyllnad. Handla jord i morgon alltså.
Gardintyg är inköpt på Ikea och ska sys till ett fönster i gästrummet, utifall det kommer fler gäster hit.
Bilen ska göras rent. Sist hoppade jag över insidan. Bäst att börja med den nu då.
Har jäst till att baka bullar. Dags att baka alltså!
Sätta ihop skohyllan jag köpte idag på Ikea. Bättre ordning behövs i hallen.
Klippa gräsmattan. Varför inte dra upp lite ogräs samtidigt med nya ogräskäppen?
Plantera blommorna jag köpte på blomrean.

Ja, jag kan fylla på med många fler saker att göra med. Läsa klart boken, läsa morgontidningarna med följetongen, slappt sittande i nya bikinin i däcksstolen med en glass i handen, bara vara. Bara vara. Jag tycker jag gör så jämt. Men uppenbarligen har jag svårt att sitta och göra ingenting. Att vara är ju någonting. Någonting stort och viktigt.
God sommar på er alla läsare! Ni är tålmodiga som inte tjatar på mig att skriva. Ni har väl också annat att göra, som att göra ingenting i sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.