Reseblogg!

Efter en snabb vända hem och duscha, diska och packa klart, tar jag pendeltåget mot stan. Efter en rätt händelselös knapp halvtimme kommer jag fram. Läser på skylten: Tåg 14.23 inställt. Va!?! Men för sjutton, jag läser ju på fel skylt! Jag kan ju inte läsa! Avgående tåg passar bättre än ankommande. Hittar spår 10. Håller på att kliva på, när jag inser att det är tåget till Göteborg som ska gå 14.10. Inte 14.21 till Odense. Tur att jag ändå kan läsa!
Hittar min plats i 2 klass. Ja ja… får duga. Tyst kupé. Ingen sitter bredvid förrän ett tag mellan Nässjö och Alvesta. Upptäcker att jag glömt kortet för tågresor med Skånetrafiken. Hm… jag kan väl köpa en biljett på tåget nu då, på internet? Nej, det går inte. Jag har ingen kortläsare med mig. Konduktören tipsar om att betala med poäng istället. Efter en halvtimme hittar jag den lilla rutan för att betala med dessa. Skönt. Nu kan jag väl koppla av då? Sova lite? Läsa? Nä! Jag vill hellre prata på Facebook, bläddra i Året Runt, tänka på ingenting.
Dagens naturupplevelse är fullmånen som syns stor och röd i horisonten. Strax före Mjölby, innan världen blev mulen och sen svart. Mycket fint! Till och med på tåget går det att se världens under.
Det blir många delresor. Pendeltåg, X2000, Intercitytåg, båt och danskt lokaltåg.
Jag är inte framme än, men det här får räcka. Jag ska till Danmark och ha teoridag och terapiövningar ihop med en annan grupp. Vi delar väg och våra inre resor i några dagar. Hoppas det blir bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.