Flitig!

Flitens lampa lyser här i mitt tjäll i norr. Jag vill hinna så mycket nu när jag snart får gäster hit. Men det är ju inte meningen att jag ska ligga och gråta för att jag är alldeles trött eller längta efter att få beröm för att jag vill höra att jag är så duktig… Jag har svårt för att dra ett streck och tänka hit men inte längre. Jag kämpar på tills jag är alldeles illamående och benen skakar av mjölksyra. En granne tror att det är för att jag är skytt som jag är så envis och inte ger upp i första taget. Tja! Spelar roll? Nä! Jag vet ju att envisheten får en belöning med. Första pris! I envishet! Nej, men jag behöver inte göra om det igen, måla huset t ex. Det är husmålningen som tär på min ork. Jag har mitt eget gym tänker jag, när jag står på taket och skrapar. Och så tänker jag: en sak i taget, en sak i taget, en sak i taget. Som ett mantra.
Nåväl, senare i dag, efter frukosten, ska jag grundmåla verandan och väggen ovanför den och en bit till, runt köksfönstret. Sedan ska jag duscha, slappa och ha det skönt. På kvällen ska jag åka och lyssna på en konsert med folkmusik! Å, vad jag ser fram emot det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.