Ulrica Bodén – folkvisor

I fredags gjorde jag något roligt och annorlunda, jag var och lyssnade på ångermanländska folkvisor med Ulrika Bodén. Hon har forskat om visor från Ångermanland och när hon gjort den första cd:n strömmade nya sånger in så nu har hon gjort en till cd. Jens och Niklas var med och spelade gitarr och nyckelharpa.
Jag märker att jag blir så glad av den här musiken och jag vill också sjunga mer igen. Kanske är det inte försent att lära sig kula… Jag tog en videosnutt med några toner när deras grupp Ranarim spelar, då är de fyra. Den var tydligen svår att få med på denna slöa uppkoppling. Nåja, deras hemsida finns som länktips, för den som vill veta mer.
www.ranarim.nu
På väg hem var solen framme och lyste över bergen och kossera. Så vackert!
Jag har målat klart framsidan nu utom en meter på hörnet. Där drog jag streck. Jag orkade inte mer än så här. Och så tog färgen slut precis. Det känns så skönt nu. Framsidan är klar för i år. Hyllan i hallen har jag gjort och satt upp alldeles själv. Och jag lyssnar på Lisa Nilsson och Ulrica Bodén och njuter av att vara: klar – färdig! – nöjd – lycklig?
Ladda ner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.