Det är de små, små detaljerna som gör det…

tecermoni Vaknar tidigt till en mulen dag med lite regn. Skönt. Med riktigt gott samvete kan jag vara inne och läsa. Dricka mitt te i blått band-koppen med blått band-kaffekannan som tekanna, den häller upp riktigt bra. Och så lilla blått band-mjölkkannan. Det är min alldeles egna tecermoni. Så ser jag mig runt omkring inne och jag har ställt i ordning i hallen, lagt ut mattan igen, satt upp hängare på väggen till hörselkåpor, min jobboverall, sågar och stegen. Ordning och reda. En till hylla behövs, så slipper saker stå på golvet. Jag vill ha rena ytor. Så ser jag på trappan. Nu är den i blickfånget. Allt omkring den är fint. Ska jag verkligen behöva börja slipa den precis nu? Nej! Jag orkar inte mer nu. Jag vill inrikta mig på roliga detaljer istället. Hitta en rosenbård till lilla sängvrån. Måla klart den gamla fina hatthyllan. Fixa en skohylla. Fundera på hur guldtröskeln ska se ut. Sätta upp ledstängerna i trappan. Måla dörrlisterna i hallen kanske, bara kanske. Det är ett trist jobb. Men det får väggarna runtom att lysa mer, nu när det är fint runtom. Sen finns tio dörrar i huset att ta hand om och måla. Jag undrar om projektet ”adoptera en dörr” kan vara något?    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.