En ny idé.

Jag har förut undrat var orden kom från. Gästbloggaren Camilla undrade var tankarna kommer ifrån. Nu fortsätter jag temat: Var kommer idéerna från?

Jag klippte gräset för några veckor sedan och insåg att mina ”öar” i gräsmattan, med en ros och Johannesört var jobbiga att dra gräsklipparen runt. Jag fick en idé att plantera om rosen, den behövde ändå ett varmare, mer skyddat ställe att växa på.
Igår planterade jag om kinesiska gulrosen. Gatstenarna som satt överväxta runtom rev jag upp och tänkte slänga i stenhögen i väntan på nästa projekt. I morse får jag istället idén att låta stenarna vara kvar i gräsmattan, jag ska göra en hel stenrundel där istället, kanske kan man elda på den sen? Eller ställa något på den? Eller bara titta på stenarna och göra ingenting mer.
Så får det bli. Det blir ett nytt projekt, både tilltalande och uppfordrande, på mina sista dagar på sommarlovet i mitt norrländska paradis. Det är ju inte så att jag har för lite projekt här heller…

Men var kommer idéerna ifrån? De bara finns där. Himla tur det! Mina idéer kommer ofta snabbt och oväntat. De tillhör mitt skapande jag. Sen kan det gå långt mellan idé och genomförande. Men se, det är en annan historia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.