Dagsrutiner

Jag har kommit in i en stilla lunk här på landet. Jag vaknar. Någon tanke i huvudet finns alltid av något slag då. Helst en dröm, men nej, det händer inte alltid. Läser morgonbön och läser lite till med om jag inte vill gå upp. Äter frukost. Dricker te. Ger katten mat. Kollar mejlen och lite annat på internet. Ser lite på tv om jag har något inspelat från igår. Tittar mig omkring och går ut lite i trädgården kanske. Handlar i affären om något behövs. Idag får jag en flaska gin dit, som jag beställt hit från systemet. Bra service! Läser någon tidning. Jobbar lite. Städar lite. Diskar. Tvättar om det behövs och det ska jag idag. Lagar mat en gång i alla fall. Lyssnar lite på musik, men det är oftast tyst här. Övar lite Mozart till körkonserten i höst. Men hur går dagarna egentligen? Jag drömmer mig väl bort med. Somnar på soffan ibland. Sitter ute om det är varmt nog. Så har jag en trogen vän som ringer ofta. Jag pratar med barnen. Och syrran. Och några till. Tur att jag har mina kontakter ut i världen med. De håller mig på jorden. Sen skriver jag lite, bloggar eller annat. Nynnar på en valsmelodi, undrar om den är min eller någon annans? När kommer texten kan jag undra… Framåt natten, den ljusa sommarnatten, lägger jag mig och läser och sist läser jag aftonbönen. Jag lyssnar på podcastern, nedladdade radioprogram och somnar sen. Här är en bild på den vita myskmadran som doftar så gott torkad och gulebaer i bakgrunden.

myskmadra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.