Jag skenar söderut.

Sitter på tåget till Lund. Det är ett intercitytåg med en helt annan stil än x2000-tåg. Har ingen bokad sittplats, får resa mig om någon har reserverat platsen. Än så länge lugnt, Nässjö nästa.
Sitter bredvid rara skåningar och har pratat lite med några andra rara, som jag inte kunde placera riktigt. Nyfiken i en strut är jag… Jag kunde inte höra om de pratade turkiska eller persiska och utseendet kunde ha stämt med Iran, så jag frågade. De var från Irak och pratade arabiska. Inget rätt alltså. Fint, så fick jag det på plats. Det är roligt att spetsa öronen och lyssna på dialekter och språk. Jag är helt klart mer språkligt lagd än matematisk. Jag vågar fråga. Bra med nyfikenheten. Att upptäcka nytt. Det är att vara mer gestaltisk för mig. Kan jag gott behöva.
Fin kväll igår med god vän och jag lagade middag, jag kan! Fast nästa gång tar jag mindre av svart trumpetsvamp. Fick lite ont i magen av den.
Hembiljett är fixad från Lund, med Veolia. Har aldrig åkt med dem förr. Kan avbokas om jag får skjuts hem. Så var det med den spänningen.
Festspänning kvar nu. Hoppas jag kan ha roligt i mitt Här och Nu. På tåget kan jag i alla fall ha det bra just nu. Allt är ett just nu. Och nu. Och nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.