När det går fel i köket… en bekännelse!

Morgonen blev sen idag. Kvällen var också sen. Jag hade besök av f d arbetskamrater och det var så himla trevligt. Timmarna bara flög iväg. Jag hade lagat mat med förrätt, varmrätt och efterrätt och hade bara missat några saker. Jag har svårt att få ihop allt på rätt sätt när det gäller matlagning. Kanske annat också då, men där ska jag inte fördjupa mig idag. Jag tycker jag planerar och jag vet att jag behöver ha kontroll på allt. Så händer saker i flykten, och det är då det går fel. Jag avskyr att berätta om mina fel och brister. Bara därför ska jag göra det nu och öva mig: jag skulle göra citronfromage och bestämmer mig i sista stund att ta 1½ paket pulver. Så mäter jag upp exakt hälften. Fint! Men efteråt när jag ser att det inte blev så mycket pudding till var och en ändå, inser jag att jag missat att hälla i mer mjölk med och extra citronsaft. Ett typiskt misstag av mig i köket. Jag öppnar en till flaska vin, fast sen vill ingen dricka mer. Nu står det öppnad och jag vill inte dricka den. Kanske kan jag frysa in den och ha till matlagning? Jag gjorde skagenröra till förrätt. Det har jag aldrig förut gjort. Den blev god, men vattnig. Nästa gång ska jag lägga i räkorna sist, strax före uppläggningen. När barnen var här igår satte jag inte på värmen till ugnen ordentligt, Astrid upptäckte det efter 20 minuter, tur, annars hade det inte blivit middag alls… Jag skulle blanda till mer äggstanning till makaronipuddingen och hade varit noga med en särskild portion till den som inte klarar av mjölk och ost. Då glömmer jag plötsligt bort det och häller i vanlig mjölk, utan att reagera. Och den med laktosintolerans får ta motgiftpiller trots allt. För några månader sedan bakade jag scones, utan bakpulver. De slängde jag. Ja, så riktigt klantig är jag i köket. Jag fortsätter trots allt att laga mat. Det mesta går att äta ändå. Men jag funderar alltid på numera vad som ska gå fel… Det blir som en ständig överraskning! 

2 svar på ”När det går fel i köket… en bekännelse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.