Nöjd.

Jag har en avslappnad kväll i mitt hus, trots att jag ska hem imorgon. Jag tänker inte packa och dona och göra något med det idag har jag bestämt. Att vara i nuet och njuta är tillräckligt för i kväll.
Jag har läst, gjort övningar, skrivit, gjort tvåstolsarbete, brottats med demoner och kommit fram till att just nu är det som det är. Jag tar mig rätten att känna det jag känner och älska den och det jag älskar och hata den och det jag hatar. Om jag nu älskar, om jag nu hatar. Övar mig på balans och jämvikt i motsatserna. Jag har det helt härligt med huset, vi har inte bråkat med varandra den här gången. Bilen susar fram. Jag lyssnar på gestaltmusik från min förra gestaltgrupp och dansar och känner mig nöjd. Vad mer begär jag? Nej, jag gör ingen lista på det ikväll.

2 svar på ”Nöjd.

  1. Det låter som att man blir klok när man är i ett hus i Norrland med bara kattsällskap. Ett citat av en buddhistvän: ”Silence is a great friend of the soul. It unveils the riches of solitude.”

  2. Ja visst är det så…. Och nästa gång vill jag gärna ha sällskap. Då kan kanske annat uppenbaras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.