påskafton…

Så har helgen glidit fram till lördagens påskafton. Jag räknar dagarna framåt istället för att vara i detta nu. Ikväll ska jag sjunga med kören i påskmässa och konfirmander där blir döpta på den traditionella dopdagen. Det brukar vara vackert och ett minne för livet kanske med. Jag påminns om min egen dopdag helt tydligt och klart. Idag skiner solen ute och lite inne med. Det är 10 grader varmt och årets varmaste dag hittills kanske med. Jag och katten sitter ute på inglasade balkongen och njuter. Kisse har jagat flugor. Jag dricker te och skriver och lyssnar på Joni Mitchells Taming the tiger. Hon sjunger bl a ord som ”Love has many faces” och Happiness is the best face lift” och ”kiss my ass…” och en massa annat kul. Påskliljorna blommar i en kruka och doftar vår och jag saknar min trädgård med alla under som kommer fram efter den långa vintersömnen. Det kliar i fingrarna på mig när jag ser trädgårdssaker i affären. Men jag ska inte ha blommor just nu. Jag kan inte ta hand om dem så som jag skulle vilja. Mina afrikanska liljor kan ha dött under vinterförvaringen i klädkammaren. Jag ska kolla det strax. Senare kan jag kanske planera för blommor här. Inte nu. Nu vill jag bara säga Glad påsk! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.