Vackra tulpaner!

Jag har fått så fina tulpaner av min vän och fd kollega. De är liksom spetsiga i toppen. När de öppnar sig, så syns ståndaren och pistillen, antar jag att det är, som en lika vacker bild för sinnet, som blomman är utifrån. Dessutom slår blommorna ut och är som jag tycker tulpaner ska vara, levande, fast de håller på att slå ut, för att sedan, flera dagar senare, vissna.
En del tulpaner vissnar direkt numera. De är liksom döda och skrumpnar bara ihop som de är.
Har jag nu projicerat mitt liv till tulpanernas liv? Kanske det. Jag ska inte säga varken det ena eller det andra om mig själv idag, till vilken kategori jag hör.
tulpaner

Ett svar på ”Vackra tulpaner!

  1. Jag älskar tulpaner!!!

    För några evckor sen fick jag en bukett av min sambo och jag bestämde mig för att verkligen sköta om dem. De fick tillbringa nätterna i det kalla skafferiet, fick nytt kallt vatten varje morgon (bara någon cm upp i vasen) och jag pratade kärleksfullt med dem flera gånger om dagen. Det tog 10 dagar innan det första kronbladet föll.

    Vackra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.