Fullmånenatt…

Fullmånen lyser nu för fullt. Det är tidig morgon, jag går upp till slut klockan 5 och det är mörkt ute. Jag kan inte sova. I mitt huvud snurrar det av tankar på jobbet, trots att jag inte har jobb just nu. Så kan jag ha det en del söndagnätter, en slags söndagsångest, som jag säkert delar med många lärare.
En del sover sämre fullmånenätter. Jag vet inte om det är så för mig. Jag vet bara att månen lyser med ett starkare sken en del molnfria nätter. Det är som om månstrålarna gör sitt bästa att lysa som solen. Naturen ute står fram som vore den stilla och ser ut som man kan se den i såna diabilds3D-apparater, med snurrande skivor, som fanns när jag var barn. Vad hette de nu? Hm? Det är som konstgjorda bilder att se snön på tallarna ute lysas upp av månskenet.
I alla fall, så vaknar jag vissa nätter och har svårt att sova. Ofta är det fullmånenätter.
Jag vakar i den tidiga morgonen idag.
fullmåne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.